Hozzávalók 1 db 18 cm átmérőjű tortához
Hozzávalók a piskótalaphoz
3 db tojás
3 ek. gluténmentes lisztkeverék
1/3 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
Hozzávalók a túrókrémhez
500 g túró
3 ek. 12%-os tejföl
150 g cukor
125 g margarin
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatin
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a habhoz hozzáadjuk a gluténmentes lisztet és a sütőpor 1/3 részét. A tojássárgájából készített masszát elkeverjük a fehérjerésszel, majd egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
A túrót áttörjük és hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a tejfölt, a citrom reszelt héját. A zselatint a csomagolására írt útmutató szerint elkésztjük, és a túróhoz adjuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortalapra kenjük, és ízlés szerint díszítjük.
Egy adag étel tápanyagtartalma
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
387 kcal | 13 g | 16 g | 46 g |