Hozzávalók 12 adaghoz

Hozzávalók a lisztkeverék
1/3 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás xilit
3 ek. xilit

Hozzávalók a krémhez
450 g vegyes gyümölcs
6 dl tejszín
500 ml joghurt
3 csomag zselatin
1 ek. Sweet 4 You

Elkészítés

A tojások sárgáját a xilittel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a habhoz hozzáadjuk a gluténmentes lisztet és a sütőpor 1/3 részét. A tojássárgájából készített masszát elkeverjük a fehérjerésszel, majd egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

A gyümölcsöt leturmixoljuk a Sweet 4 You-val. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő leírásnak megfelelően elkészítjük. A hozzávalókat összekeverjük és egy kapcsos tortaformába öntjük.

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
188 kcal 3 g 17 g 6 g