Hozzávalók 4 főre

1 narancs
400 g őszibarack
250 ml habtejszín
2 evőkanál méz
1 citrom
Szegfűszegű
Fahéj
4 tojás
Elkészítés

A hámozott, felszeletelt barackot a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom és a narancs héjával puhára főzzük. Amikor a barackok megpuhultak, kivesszük a levesből az ízesítő anyagokat, majd dúsítjuk tejszínnel és mézzel ízesítjük. A tojások kemény habbá vert fehérjéit forrásban lévő vízbe szaggatjuk kanál segítségével és keményre főzzük. A tojás sárgáját óvatosban a kész leveshez keverjük és botmixerrel pürésítjük a levest. Tálalásnál a leves tetejére halmozzuk a habgaluskákat. Melegen tálaljuk.

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
340 kcal 8 g 24 g 23 g