Hozzávalók 4 főre

2 szál közepes méretű sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
1/2 db zeller
4 közepes méretű csiperkegomba
3 evőkanál zöldborsó
2 közepes méretű ecetes uborka
1 evőkanál napraforgó étolaj
50 g parmezán sajt
175 g natúr, zsírszegény joghurt
őrölt fehérbors, tárkony, babérlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés

A megtisztított zöldségeket egyenletes kockákra vágjuk. A felhevített olajon átfuttatjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller, karalábét, majd fűszerezzük és felöntjük vízzel. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, uborkát, néhány percig forraljuk, majd hozzámelegítjük a joghurtot. Egy tányérba reszelünk egy kevés parmezán sajtot és rámerjük a levest.

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
120 kcal 7 g 6 g 9 g